Çarşamba, Şubat 03, 2010

Kaş Gezisi

Kaş Antalya'ya bağlı bir Likya kenti.Eskiden bu bölge Likya olarak anılırmış. Likya yani "ışık ülkesi". 
 Kaş'a iki kez gittik. Her ikisinde de otomobille gittik. Antalya'dan sonra kıvrımlı yollar biraz yorucu olabilir ama buna değer.(Antalya ile arası 168 km.) Geze geze gitmek iyi fikir olabilir. Gitmişken Finike ve Kemer'i de görün. Demre'ye uğrayıp Saint Nicholas Kilisesini de gezebilirsiniz. Kaş'a Antalya üzerinden gelirken yukarıdan görünen manzara sizi büyüler. Çukurbağ Yarımadası, Limanağzı Koyu ve tam karşıda da Meis Adası. Meis Yunanca'da 'göz' demekmiş, kaş ve göz bir arada yani.

Kaş'ta pansiyonumuzun balkonundan manzara, karşıda görünen Meis.

Gördüğüm turistlik yerler içinde en bozulmamış olanı Kaş. Denizi bir harika. Küçük soğuk su kaynakları kıyıdan denize karıştığı için suyu yaz sıcağında bile çok serin ve berrak. Sudan hiç çıkmak istemezsiniz.  Yüzmek için deniz gözlüğü ve şnorkelinizi yanınıza almayı unutmayın. Kaş'ta mutlaka 1-2 gününüzü tekne ile koy koy gezmeye ayırın. Kekova'ya kadar gidin. Dalış yapmak isterseniz de imkanlar bol.

Kaş'ta büyük oteller kıyıları işgal edememiş, çünkü öyle geniş kumlu plajları yok. Herşey dahil sistem de yok. Kayalıkların üzerine kurulmuş iskelelerden denize giriyorsunuz. Pansiyonlar ve butik oteller her zevke hitap edecek çeşitlilikte. Zaten çoğu hemen plajın kıyısında.


Kaş'taki caddelerin en ünlüsü Uzun Çarşı Caddesi. Burada bugün dükkan olarak işletilen, küçük, iki katlı, begonvillerle sarmalanmış, kahverengi ahşap balkonlu eski evler var. Caddenin sonundaki Aslanlı lahit Kaş'ın simgelerinden biri.

Merakı olanlar Kaş'ta yamaç paraşütü yapabilir. Benim için izlemesi daha zevkli.
Bi Lokma'nın lokma tatlısı ve anne böreği ve Mercan Restoran'ın balıkları, mezeleri meşhur.


İyice yüzüp yorulun ki Meis'e karşı bir fincan çayı hakedesiniz.

Kaş'ta Ne yapılır? Kaş'ta Nereyi Gezelim? Kaş Rehberi

Hiç yorum yok: