Cumartesi, Şubat 13, 2010

Perde pilavı nasıl yapılır?




Perde pilavı Siirt yemeğidir.Resimdeki gibi bakırdan yapılmış özel bir tenceresi vardır.

Perde pilavı nasıl yapılır?
Tavuk ve pilavı ayrı ayrı pişirin. Soğuduktan sonra tavuğun etlerini küçük küçük parçalayın.
Tavada kabuksuz badem ve fıstığı hafifçe kavurun.Tavuk etleriyle beraber pilava ekleyin. Karabiber ve bir avuç kuş üzümü de ekleyin.
Hamuru için;2 yumurta, 3 kaşık yoğurt,2-3 kaşık erimiş tereyağı, tuz, bir tutatm karbonat ve unu karıştırın. Yoğurun. Hamurun 2/3 ünü açın. Perde pilav tencerenizin içini katı yağla-tereyağıyla yağlayıp kabuksuz bademleri bu katı yağa yapıştırın, tencerenin dibine de ekleyin. Açtığınız hamuru yavaşça tencereye yerleştirin. Pilavı içine hafifçe bastırarak koyun.İsterseniz tavuk etini bir kat pilav bir kat et şeklinde de koyabilirsiniz.Üstüne ayırdığınız hamuru da açın ve kapak gibi kapayın.Üstünü yağlayın.Üstü kızarana kadar fırında pişirin.Sonra ters çevirin çok soğutmadan afiyetle yiyin.
*perde pilav tencereniz yoksa borcam ya da kek kalıbı da aynı görevi görür.
*Pilavı et suyu ile pişirmenizi tavsiye ederim.


Hiç yorum yok: