Çarşamba, Aralık 03, 2014

Kahve Demleme Ekipmanları

Bundan iki yıl önce bile evinizde lezzetli kahve içerken bu kadar çok ekipmandan haberiniz var mıydı?
Şimdi İstanbul'da Karaköy, Beyoğlu,Galata, Cihangir ve Kadıköy civarında yeni yeni açılan kahvecilerden öğreniyoruz kahvenin farklı demleme yöntemlerini. Ne mutluyum anlatamam..
French presi, espresso makinesini, mokapotu veya filtre kahve makinesini zaten biliyorduk.
Peki ya bu aeropres, coldbrew, waterdrip, dripper, chemex, syphon nedir bilir misiniz?
Coldbrew üst hazneye soğuk buzlu su konulup bu suyun altta kahvenin bulunduğu bölmeden geçerek süzülmesi ile elde ediliyor. Soğuk kahve sevenler ve yaz için ideal.
aeropres böyle bir alet; Bu da pres yöntemi ile uygulanıyor ama French Prese göre daha pahalı. Taşınması kolay. Tortu bırakmayan, yumuşak içimli kahve hazırlamak isterseniz bunu alın derim.
Chemex kahve ise, üst bölüme kağıt filtre koyup önce filtreyi sıcak suyla ıslatıp sonra çekilmiş kahvenizi koyup sıcak suyu yavaş yavaş akıtarak elde ettiğiniz bir kahve. 
Syphon kahve ise şöyle bir alette hazırlanıyor.Bu sanırım en pahalı kahve ekipmanlarından biri.
Bu arada drip:damlama, brew:demleme,roasting:kavurma demektir.
Bunların hepsinden evime alasım var.
Daha detaylı bilgi istiyorsanız benim de takip ettiğim kahvecandır.com sitesini mutlaka ziyaret edin. Fotoğrafların içinde bayılır kalırsınız. Açıklamalar gayet anlaşılır. Çok şey öğrendim.

2 yorum:

Handan dedi ki...

eve kahve makinası alacam ben ne tavsiye edersiniz

melda dedi ki...

bende French Pres, mocapot ve thcibonun kapsül kahve makineleri var. Ben de filtre kahve makinası bakıyorum kendime. Kullananlardan duyduğum ve araştırdığım kadarıyla Delonghi'nin çeşitli fiyat aralıklarında ve çeşitli zevklere uygun makineleri var. Ondan bakmayı düşünüyorum.Philips'in de öğütücülü güzel modelleri varmış.Sizin nasıl istediğinize göre değişir. Mesela süt köpürtme cihazı olsun mu? Kahve öğütücüsü bulunsun mu? Demliği metal mi cam mı? Suyu kaç dereceye kadar ısıtıyor?Bunlar da önemli detaylar. Önceden satıcılar da anlamazdı makineden artık eskiye göre daha çok yardımcı oluyorlar.