Perşembe, Ekim 09, 2014

kahve tutkusunu zevke dönüştürmek

Bu günlerde yeni bir uğraş edindim kendime.. Uğraş dedimse öyle uzun boylu değil. Sosyal medyada gezerken gördüğüm bazı paylaşımlar bendeki bazı merakları açığa çıkarmış olacak ki sunum zevkimi tetikledi. Bundan on sene önce ne yediğim içtiğim önemliydi benim için, bunun nasıl sunulduğu çok da mühim değildi. Örneğin bir-iki kahve kupam vardı ince seramikten başkasını almazdım. Şimdi kahve veya yemek sunumlarıma ayrı bir özen gösterir oldum. Günde iki kez içtiğim kahveyi güzel bir fincanda ve yanında hoş ve uyumlu tabak veya servis elemanlarıyla yapmaya çalışıyorum. Göz zevkime de hitap ediyorum yani. Oldum olası görsel yanı kuvvetli, görsel öğrenen ve öğretebilen biriydim zaten. Bu durum bana cuk oturdu. Şimdi bununla ilgili bütçemi aşmayacak birikimler yapmaya çalışıyorum.


















Bu fotoğraftaki tahta mini boy fırıncı küreği veya spatula da denilebilir. Selencim bana sindcraft diye bir yerden bulup fotosunu yollamıştı. Ben de oradaki sunum tahtalarından etkilenip sapını önce beyaza boyayp başka renklerle desenledim. 10 dakikamı aldı ama çok hoşuma gitti.kalp şeklindeki bardak altlığını kendim ördüm.
Aşağıdakipeynir tahtasını Amorf Odun'dan aldım. Çukurcuma'dan. Ahşabın her haline bayılıyorum.


Aşağıdaki küçük tepsileri de cafelerde görürdüm. Mısır Çarşısı'nın yan sokağındaki züccaciyenin birinden aldım. Tek kişilik Türk kahvesi sunumlarında kahve, su,peçete,lokum vs. bir arada servis etmek hoşuma gidiyor. Tanesi 2 tl. Bardak altlığı yine benim örgüm.

4 yorum:

Derdest fikirler dedi ki...

Meldacığım benim için de yemekte sunum çok önemli. Hatırlıyor musun yıllara önce Meryem Abla'da seninle karışık kızartma yapmıştık ve kızarttıklarımızı düzenli bir ikelide tabağa yerleştirip süslemiştik. İnsanlar yerken bozulacak diye de üzülmüştük. :)
Bu arada kahveyle ilgili sunumuna da bayıldım.

melda dedi ki...

Yaa evet hatirladim Fatoscum..Yillar oldu. demek ki icimizde estetik bir ruh varmis deghil mi?

Nilgün Komar dedi ki...

evet ya sunum çok önemli oluyor bazen
insan ruhunu okşuyor bir dilim ekmek ve iki zeytin bile olsa yenilen başka bir anlam katıyor sanki dimi

Deniz dedi ki...

Çok güzel fotoğraflar. Benim de boyayasım var ekmek tahtalarımı ama sade haliyle de çok sevdiğimden kıyıp da boyayamıyorum :) Yenilerini almalı boyamalık :)) Bardak altlıklarınıza da bayıldım.