Pazartesi, Nisan 28, 2014

yine işleme

artık uzun bir süre işleme yapmam heralde.
Benim bu hobi olayında bir huyum var, bir şeyi yapıyorum ve bıkıyorum başka bir şey arıyorum sonra yeni bir şey. Mesela uzun süre örgü öremem, nakış, keçe, hamur, dikiş hiç peş peşe yapamam. Aynı şeyden iki defa yaptığım pek görülmemiştir. Hediye edeceksem yaparım. Mesela bir ara bardak altlıkları yaptım birkaç takım. Onlar küçük ve çabuk biten şeylerdi. Ama şimdi bardak altlığı modeli görsem bakmıyorum bile. Yaptım ya hevesimi aldım, kendime ispat ettim yapabildiğimi. Şimdi yağlıboya tablolar bana göz kırpıyor ama kızım henüz küçük onun yanında yapamam ortalık batar. Yıllardır yapmadım malzemem de pek yok ama bir kaç ay daha geçsin nakalım.
Bu işlemeler de zevkli ama ara vermem gerek.
aşağıdaki şarap şişesi kılıfı veya kuru bakliyat torbası veya kurabiye torbası olabilir. Yaparken çok hoşuma gitti. Ne amaçla kullanacağınıza göre değişir..






















Bu yastık kılıfı fiyasko oldu. İşledim bitirdim. Kuşun kalem izleri belli olmasın diye ılık sabunlu suda yıkadım astım. Sabaha ne göreyim kırmızı ipler boya vermiş. Dominonun işleme ipi nasıl boya verdi anlamadım. Satın aldığım yere bunu söylemeliyim..Sanki elde hafif boyamışım gibi durdu ama istediğim sonuç bu değildi.


3 yorum:

bircanın renkli dünyası dedi ki...

buda cok hos olmuş *-* banada beklerım sevgıler

Derdest fikirler dedi ki...

Canım torbaların çok hoş olmuş bayıldım :)

melda dedi ki...

sağolun