Cuma, Mart 28, 2014

Enginarı bir de böyle yiyelim

Her tür sebzeyi ve zeytinyağlıyı severim. Zeytinyağlı yemek pişirmek çorba yapmaktan bile kolaydır bence. Mantık aynı; bol zeytinyağı, ince kıyılmış soğan ve sarmısak hepsinde var zaten. Genelde zeytinyağlıya salça konulmaz. Biraz şeker serpilir. Pişme aşamasında az su ve limon veya diğer turunçgiller sıkılsa hoş olur.Havuç ince ince kıyılırsa yakışır. Pişince kapağı kapatılıp ılıyıncaya kadar beklenir. Ertesi gün yense daha da hoş olabilir. Pırasa ve semizotuna az pirinç iyi gider. Evet bu mantığı zeytinyağlı pırasa, enginar, fasulye, semizotu, kereviz ve yer elmasına uygulayın. az su, ağır ateş, tuz ve karabiber. Hatta geçenlerde kereviz ve pırasayı azar azar karıştırıp birlikte yaptım enfes oldu..Sadece zeytinyağını çok kızdırmadan soğan ve sarmısağı hafif pembeleştirin sonra malzemeleri koyun.















Ben enginarı aynı şekilde bol zeytinyağı,soğan ve sarmısakla ve pişmesine az kala bol dereotu serperek yaptım. Nefis oldu. Dolmasını falan da severim ama pratik olsun istedim. Geçen gün arkadaşımda konserve enginar ezmesi yedim. O da çok güzeldi. En kısa zamanda onu da deneyeceğim..

2 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

imambayıldı gibi oldu demek ki
deneyeceğim :)

melda dedi ki...

çok dogru, imambayildinin daha ekşisi