Perşembe, Şubat 20, 2014

divitin kumaştan kışlık çocuk elbisesi

Bu divitin kumaşı metresi 5 liradan aldım. Turuncu küçük çiçekli arıyordum tam da istediğimi buldum. Ben pamuklu kumaşları çok severim.























Kızım için uygun bir elbise patronu bulunca (Burda dergisi) hemen diktim. Daha incelerinden baharlık da yapmayı düşünüyorum. Kesmesi ve dikmesi çok kolay bir kumaş. Ancak çekme ihtimali yüksek olduğundan önce yıkayın kuruduktan sonra kesin..Evdeki bir elbiseden ölçüp de yapabilirsiniz.


















Model şuydu.

Bir de beş dakikada seyahat için boyun yastığı diktim. Seyahat dediysem genelde şehir içinde pusetinde veya araba koltuğunda uyuklamalar için...Bunu epeydir düşünüp yapamıyordum. Ön kısmına da bir çıtçıt diktim çünkü bazen uyurken çocukların kafası öne de düşüyor ve burada bir açıklık olmasın istersiniz.




5 yorum:

Esen Can dedi ki...

elbise çok güzel olmuş Meldacım ama ne yalan söyliyim ben mankenden gözümü alamadım, nasıl büyümüş Nehir :)
Güle güle giysin güzel kuzu, senin de ellerine sağlık :)

Derdest fikirler dedi ki...

Meldacığım on parmağında on marifet canım tebrik ederim... Bu arada ben de mankene bayıldımmm

melda dedi ki...

teşekkür ederiz..bu cadıyı kımildamadan tutmak elbiseyi dikmekten daha zordu :-)

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Dikis makinasi alacagim. Alinda kizima boyle elbise, etekler ve evdeki minik tadilatlar icin. Cok gelismisinden birseye ihtiyacim yok kisaca. Sizin tavsiye deceginiz bir model / marka var mi acaba?

Tesekkur ederim.

Yagmur

melda dedi ki...

Singer kullaniyorum, diger makinalar hakinda bir fikrim yok. 7 yil kadar once singerin en dusuk modellerinden birini 250 tl ye almistim, tasinabilir olanlardan,hic dikis bilmiyordum.. cok gelismisleri vardi 2000 tl ye o zamanlar. benim makinam esnek kumaslari zor dikiyor bir de nakis icin cok ideal degil ama diger her seyde isimi gordu. bir de kursa gitseydim daha iyiydi. singer makina alana 2 saatlik dikis egitimi veriyordu onada katilamamistim. singerin dusuk modelleri uygun bence