Çarşamba, Ocak 20, 2016

Kızımın 5. yaş günü pastası

Kızımın beşinci yaş doğum gününü anaokulunda kutladık. Bir gün öncesinde yaptığım bu pastada kızımın da emeği var. Önce tarifini Cafe Fernando'dan aldığım çikolatalı pastayı yaptım. Bir uzun baton şeklinde bir de yuvarlak küçük tepsiye kek yaptım. Baton keki uzun ve kısa iki parçaya bölüp 5 rakamının üst köşeli parçasını yaptım. Yuvarlak kekin de ortasını bir bardakla alıp kenarından da çeyrek parça kesip ve bunları birleştirince beş rakamı oldu. Kekin arasına ılık krema içinde eritilmiş çikolatadan oluşan ganajı yapıp soğutup sürdüm. Aynı ganajı üstüne de sürdüm. bonibon, renkli şeker vs ile de üstünü süsledik. Alın size pastaaa. (Şeker hamuru kaplı pastaları pek sevmiyorum. Geçen yıl öyle yapmıştım. Üstüne Prenses Sofya figürü oturtmuştuk. Ancak çok sağlıksız. Bu yaptığım kek en azından tereyağı, bol yumurta, kakao ve az un ve şekerden oluşuyor. Şeker hamurlarının içinde mısır şurubu, glikoz şurubu, jelatin vb şeylerden bolca var.Bu nedenle onları kullanmayı sevmiyorum.)


4 yorum:

Esen Can dedi ki...

Offf, son hali süper :) Ellerinize sağlık Meldacım :) Doğum günü kutlu,mutlu olsun Nehir kuzusunun, nice güzel yaşları olsun

Nilgün Komar dedi ki...

kızına nice mutlu yaşlar dilerim.. ♥

Derdest fikirler dedi ki...

Harika görünüyor canım. Yine döktürmüşsün. Nehirciğin de doğum gününü kutlu yorum ve nice nice mutlu ve sağlıklı yaşlar diliyorum.

melda dedi ki...

Çok teşekkür ederim hepinize :-)