Çarşamba, Ocak 20, 2016

Paşa Böreği veya Kolay Yağlama

Kayseri yağlamasını çok severim ama yapabilmem zor. İki kez denedim, hamuru istediğim kıvamda tutmadı.

Yengem çok güzel yapar. Bu tarifi bir kitapta "paşa böreği" adıyla gördüğümde yağlamaya benzettim ve yılbaşı günü için birer porsiyonluk olarak yaptım. Çok güzel oldu. Az tuz katılmış mayalı hamuru incecik açıp bardakla kestim. (tarifte yağda kızartın deniyor ben teflon tavada az tereyağı ile krep yapar gibi pişirdim. Önceden hazırladığım soğan, sarımsak, kıyma, karabiber, domates-salça, kimyon karışımını kat aralarına ve en üste birer kaşık yaydım. En üste de sarımsaklı yoğurt. Muhteşem oldu. Tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: