Çarşamba, Ağustos 26, 2015

Ada'm Bozcaada

Bozcaada tatilimizi zaten anlatmıştım. Ama orada en çok etkilendiklerime ayrıca yer vermek istedim. Bunlardan biri de Ada'm Restoran.

Gitmeden önce instagram hesaplarından takip ettiğim bir yerdi zaten.
Burada hemen her restoranın dışarıdan görünüşü ve sunumda yaptıkları ambiyanslar zaten güzel. Burada farkı yapacak olan hizmet kalitesi yani güler yüz, hız, temizlik vs.
Bir gün önce hemen karşısında bulunan Battı Balık'da oturmuştuk. Evet lezzetliydi ama. Zaten pahalı olan Ada'da bunlar fahiş fiyat kategorisindeydi. Hizmet çok yavaş. "Çocuk acıktı onun balığını hemen getirin" dediğimiz halde 40 dakika sonra gelip "hangi balık istemiştiniz?" diye sordular. Bir 40 dakika sonra da balık geldi. Eşim rakısına buz istemekten helak oldu. Nihayet gelen yemeklerimizin porsiyonları gülünç denecek kadar küçüktü. Ben onu evimde meze tabağı bile yapmam.
Her neyse bizden tam not alan (lezzeti, güler yüzlü çalışanı ve işletmecisi, ev gibi rahat ortamı,mantıklı fiyatları ile) Ada'm dan bahsedecektim.

Alt katta lokantanın önünde küçük 4-5 masa var. Biz terasa çıktık ve sokağı sarmaşıklar üzerinden izledik. Daha havadar ve sessiz. Çocukla gidenler için daha rahat. Çalışanlar gerçekten içten ve yardımseverler. Sanki biz onların misafiriyiz de evlerine gelmişiz gibi.

Ben onların başlangıç meze tabaklarına bittim. 8 çeşit meze var birbirinden lezzetli.
Enginarlı ahtapot ile rokforlu midye yedik onlar da nefisti.

Fiyatlarını hak eden kaliteye sahipti. Gelen içecekler buz gibi, ekmekler lezzetli. Oraya gidenlere şiddetle tavsiye ederim.


2 yorum:

Handan dedi ki...

merhaba; bozcaada daha popüler olmadan yıllar önce gitmiştim; sahilde bir balıkçıdan balık alıp bir aile işletmesine pişirtmiş oradan da salata söylemiş ve çok memnun ayrılmıştık. sonra ada popüler oldu, ben rotayı hep başka yerlere kırdım. şimdi ada ve alaçatı gibi yerlerden özellikle yazın uzak duruyorum. gereksiz pahalı ve sanki biz onlara mecburmuşuz gibi tavırlar; hiç çekemem hiç.
klişe olacak ama yunan adalarına kaçıyorum fırsat buldukça

melda dedi ki...

Artık popüler olmayan yerler bulmak zor. eminim o zamanlar daha güzeldir. Çünkü artık çoğu yerde ya boş masa bekliyorsunuz ya da son boş masaya oturuyorsunuz. Buralar Mayıs ve Eylül aylarında tadından yenmez bence