Çarşamba, Ağustos 28, 2013

Eminönü alış-veriş rehberi



Eminönü'nde, Mahmutpaşa, Tahtakale, Mısır Çarşısı bölgesinde hobi malzemeleri satan yerler arıyorsanız size yukarıdaki krokinin yarımcı olacağını düşünüyorum. Ben yıllarca fırsat buldukça buralarda gezerim her seferinde yeni birşeyler keşfediyorum..
Yukarıdaki krokide:
-Kırmızı hat Mısır Çarşısı'nın arka kapısından yukarı çıkarken hemen solda bulunan
Sabuncu Han'ın içinde ve girişinde bulunan dükkanlarda bol bol takı yapım malzemeleri ve bijuteri bulabilirsimiz. Sabuncu Han'da bulunan boyamaya hazır seramik ve ahşap eşylar,ahşap ve kumaş boyaları, fırçaları satan dükkanı da bir gezin derim..
-Sabuncu Han'dan çıkar çıkmaz yukarı 7-8 adım yürüyüp ilk sağa dönerseniz bu sokak ve sokağın sonundaki han boncukçuların, süsleme malzemelerinin bulunduğu sokaktır.
-Pembe hat, Marpuçcular hanı-iş merkezini gösteriyor. Burada da bol bol boncuk, pul, taş süsleme dükkanları var.
-Sarı hat boyunca yine züccaciye, kumaşçı (nevresimlik)toka, bijuteri vs mevcut.
-Mavi hat sizi Kürkçü Han'a götürür ki bu geniş avlulu hanın alt katında daha çok kına malzemelri, üst katında ise yüncüler ve iplikçiler vardır.
-Yeşil hat Hasırcılar Caddesidir. Bu cadde üzerinde ve ara sokaklarda  ne ararsanız var. Ama asıl pasta malzemeleri satan Fermo, Nüans, Besan ve Yüksel gibi dükkanlar var. Ayrıca yine bu caddede kuruyemiş ve şekerlemeciler, paketçiler, tül ve keçe satan birkaç dükkan bulabilirsiniz.

5 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

çok bilgilendirici bir paylaşım çok merci...

Sahildeki Ev dedi ki...

İstanbul'dan Datça'ya taşındığımız yakında 3 yıl olacak..İstanbul'un hiç bir şeyini değil ama şu verdiğiniz güzergahta aylak aylak bir gün geçirmeyi öylesine çok özlüyorum ki..Ekim ayında inşallah 10 günlüğüne İstanbul'dayız, işte o zaman sokakları, dükkanları tek tek gezeceğim :)) Burnumda tütüyor..Bu arada yaptığınız keçe panoya bayıldım..Ne kadar güzel yastık da olur ondan..Sevgiler..

melda dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Haklısınız benim de arada bir bu güzergahta dolaşmam gerekiyor yoksa rahat edemem...Iki yıldır işyerim buraya çok yakın olduğu için her fırsatta çıkıp gezdim ama uzun turlar atmak gerek. Çok doğru bu panodan yastık ve hatta sepet yapacağım

Unknown dedi ki...

Harikasiniz.kaç gündür araştırıyorum istanbul a yabancıyım .Buraları keşfetmeye can atıyorum. Çok yararlı oldu.Teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

Harikasiniz.kaç gündür araştırıyorum istanbul a yabancıyım .Buraları keşfetmeye can atıyorum. Çok yararlı oldu.Teşekkür ederim.