Pazartesi, Ağustos 13, 2012

Kurtuluş'ta Bir Pastane; Üstün Palmie Pastanesi


Geçtiğimiz paskalyada bu pastanenin paskalya çöreğini yedim ve tadı da  adı da aklımda kaldı. Yediğim en güzel paskalya çöreğiydi. Geçenlerde tahinli çöreğinin de meşhur olduğunu duydum ve "ne duruyoruz" diyerek atladık arabaya gittik. Baruthane Caddesi üzerindeki bu pastane küçük ve mütevazi ama ne tatlar barındırıyor. Paskalya çöreği ve tahinli çöreğinin yanında likörlü çikolatası da meşhur. Paskalya çöreği nin yapımını Rum ustalardan öğrenmişler, mahlepli ve sakızlı.
Gerçekten lezzetli.
Böyle şeylerin meraklısıysanız, yolunuz düşerse bir uğrayın bakın tadına derim.

Hiç yorum yok: