Cuma, Haziran 19, 2015

Kızıma Oyun Evi Yapıyorum ..


Kızımın rehberlik biriminin odasında görüp önünden kalkamadığı ahşap oyun evinin aynısını aradım bulamadım. Piyasadakiler genelde plastik küçük barbi evleri. Biraz işe yarayanlar da çok pahalı. Neden ben yapmayayım dedim. Böyle el işleri benim de hoşuma gidiyor. Ben mukavva ve kontrplaktan yapmayı düşündüm okulumuzdaki resim öğretmeni strafordan yapın deyince mantıklı geldi ve tanesi 7,5 liradan üç tane strafor aldık.

Kullandığım malzemeler; strafor, silikon yapıştırıcı, maket bıçağı, akrilik boya, renkli kağıtlar, kumaşlar, ip..
Önce evimizin boyutuna kızımın yerde veya sandalyede oturarak oynayabilmesini de düşünerek karar verdim. Ölçülerini belirleyip kalemle çizip maket bıçağı ile kestim. Tüm kesilecek malzemeleri hazırlayıp (silikonu bir defa fişe takıp çarçabuk yapıştırabilmek için) silikonla yapıştırdım. Küçük dantelli kumaşlardan perde kestim (tülden de olur) kumaşın içini elyafla doldurup yatak yastık vs yaptım. Küçük strafor parçalarından masa, sehpa, koltuk, karyola vs. kesip üzerine yastık veya yatağı yapıştırdım. Hatta küçük kilim bile dokudum.

kitaplık ve giysi dolabı da yapıcam ama vakit bulamıyorum.
Kızım bu eve bayıldı. Alt katı otopark olsun istedi. Küçük araba ve motorsiklet koyduk.
Geri kalanı sizin yaratıcılığınıza kalmış.
Bence tek bir oda bile yapılabilir bir kutunun içine illa üç katlı oda olması gerekmez.


3 yorum:

Derdest fikirler dedi ki...

Valla pesss melda bravo diyorum başka bir şey demiyorum. olurda bir çocuğum olursa bütün bu işleri sana yaptıracağım. On parmağında on marifet.

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Merhabalar;
Bayıldım bu oyun evine. Ellerinize sağlık, harika olmuş. Açıkçası benim de en büyük hayallerimden biriydi oyun evimin olması. En sonunda ben de kendim yapmaya karar verdim. Ama buradan taşıyamayacağım için web den bir model bulup dönünce yapmak üzere kaydetmiştim. Kendim için elbette:):)İlerde çocuğum da faydalanır, güzel bir hatıra olur. Strafor da iyi fikir, ben ince kontrplak düşünmüştüm. İçindekiler de harika olmuş. Nasıl keyifle oynuyordur kızınız kimbilir. Çok şanslı bir kız. Benim için de oynayın birlikte. Otopark fikri de çok güzel, aferim ona.
Keyifli mutlu zamanlar diliyorum.
Yeni evinizi bol kahkahalarla kullanın, güzel anılar biriktirin:)

melda dedi ki...

Teşekkür ederim 😀