Perşembe, Nisan 11, 2013

Karbonat Mucizesi

 
Aslında karbonat, limon, sirke mucizesi desem daha mı doğru olurdu?Bu üç malzeme o kadar işe yarıyor ki sürekli elimin altında olmalarını istiyorum. Metro marketten aldığım kiloluk karbonatın bir kavanozu mutfakta bir kavanozu banyoda durur.
Ne mi yapıyorum?işte deneyip sonuç aldığım şeyler..
-karbonatı limon veya yoğurt ile karıştırıp yüzüme ve elimin üstüne peeling yaparım, başka şeye gerek yok.Bunun yaşlılık lekelerinin oluşmasını önlediğini de duymuştum.Ayrıca 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt, bir çay kaşığı zeytinyağı ve bir çay kaşığı karbonatı karıştırıp yüzünüze ve elinizin üstüne maske yapın. Lekelere bire bir ve derinlemesine temizlik sağlıyor. Bir bardak karbonatı ılıktan biraz sıcak suya ekleyip ayaklarınızı bu suda yarım saat tutun topuklar yumuşacık ve toksinler dışarı. Bu karışıma bir yemek kaşığı deniz tuzu da ekleyebilirsiniz.
-karbonatla iki günde bir dişlerimi fırçalarım
-karbonatı ayda bir halı ve koltukların üstüne ince bir tabaka serper 15-20 dk sonra süpürürüm, hem hijyen hem sinmiş kokular için
-beyaz çamaşırları yıkarken 1 tatlı kaşığı karbonat eklerim. Daha az deterjanla daha temiz olur.
-bulaşık makinesine parlatıcı ve tuz koymayalı 5 yıl oldu. parlatıcı gözüne sirke, üst sepete kesik kısmı aşağı bakacak şekilde, sıkılıp bitmiş limon koyarım. Çevreci ve sağlıklı parlaklık olur.
-bazen kimyasal yerine karbonat ve limon ile tezgahı ovarım.
-bazen fırsat bulursam sirke ile saç diplerimi ovalar öyle yıkarım.Ayrıca şampuanınızı avucunuzda yarısı kadar karbonat ve birkaç damla su ile karıştırıp ıslak saçınıza masaj yaparak yıkarsanız saçın matlığını giderip saça yapışmış kalıntılardan arındırırmış.
-karbonatın suyun ph seviyesini arttırdığı bunun da pek çok derde deva olduğu kanıtlandı. Aklıma estikçe sıcak suya karbonat veya sirke-limon koyar içerim. Hatta çay demleyeceğiniz ya da kahve pişireceğiniz suya bir tutam karbonat eklerseniz daha lezzetli olurmuş..(bunu denemedim)
-balık kokusunun sinmemesi için tavanın işi biter bitmez az su ve sirke ile kaynatırım.
-buzdolabında sinmiş koku istemiyorsaniz bir çay tabağına 1 yemek kaşığı karbonat koyup dolapta bekletin..
-hamur işlerinde tereyağı kullanacağım zaman bir fiske karbonat eklerim, tereyağının tadını öne çıkarırmış..
daha ne diyeyim her işe yarıyor..Daha pek çok şey var ama bunlar sadace benim uyguladıklarım..Tavsiye ederim...

2 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

karbonatı haftada bir dişlerimiz de
biz de kullanıyoruz..

emili dedi ki...

güzel tavsiyeler,birkaçını yapacağım