Çarşamba, Haziran 20, 2012

Portekiz Turtası

Jamie Oliver'dan gördüğüm basit Portekiz turtasını geçen gün denedim, gerçekten de basit. Orjinali biraz daha uğraşı ister ama vaktiniz azsa bu tarifi yapın derim.

milföy hamurunu tarçınla yoğurun ve ince ince açın (elle de açılır) turta kalıplarına yerleştirip, çatalla birkaç delik açıp  8-10 dk 170 derece de pişirin. Kabaracaktır, çıkarınca elinizle ya da bir kaşığın sırtıyla bastırın. O piğşerken şu malzemeleriçırpın;
6 adet orta boy turta için;
-100 ml krema
-1 yumurta ve 1 yumurta sarısı
-1,5 yemek kaşığı esmer şeker
-limon kabuğu rendesi
-yarım çay kaşığı vanilya
bunları çırpıp fırından çıkan turtaların içine 2/3'ü nü dolduracak şekilde tatlı kaşığı ile paylaştırın. Tekrar fırına koyup, sık sık kontrol edin hafif pembeleşinceye kadar pişirin (son aşamada 1 dk ızgarada üstünü hafif yakabilirsiniz), isteğe göre karamel sos ile süsleyerek ılık servis edin.
Afiyet olsun...
Not: ben milföyü daha ince açabilirdim, beklediğimden biraz kalın oldu. Jamie gibi elimde açtım ama birdahaki sefere bardakla kesip şekil vereceğim.

Portekiz turtası tarifi

4 yorum:

Deli Anne dedi ki...

ımm.. harika.. hamuru tarçınla yoğurmak ha:) e o zaman herşeyde deneyebiliriz bunu. (benim gibi yemek yapma özürlüler için ne buluş ama:))

sevgiler:)

melda dedi ki...

çok kolay inanın, beş dakikada biter, yemek vs yaparken tatlıyı da aradan çıkarırsınız, ya da çaya arkadaşınız geleceğinde ...Tadı da harika, bu milföyle daha neler yapılıyor neler :-)

Gökhan dedi ki...

Jamie bu şekilde yapmadı tarçın serpti rulo yaptı kesti kestikleri düzledi ondan sonra muffin kalıba koyup şekil verdirdi. içinin yumurtası sizde fazla olmuş gibi sanki görüntüsü omlet dökmüşün gibi duruyor ben cream ole denemek istiyorum

melda dedi ki...

Tarifte anlatmışım zaten tarçın serpip kalıbın içine yerleştirmek diye. Jamie'nin tarifinin aynısını yaptım ama sadece fırında tutma süresi aynı olmayabilir çünkü göz kararı veriyor. Fazla yumurta koymadım