Çarşamba, Mayıs 12, 2010

Alejandro González Iñárritu

Alejandro González Iñárritu en beğendiğim yönetmenlerdendir. Meksikalıdır.
Filmlerini birkaç kez izleseniz bıkmayacağınız ve başka ayrıntılar yakalayacağınız türden. Filmlerinde birbirinden farklı hayatlar yaşayan kişilerin yollarını bir kazayla ya da olayla kesiştiriyor. Belki kurgu aynı gibi gelebilir ama filmler çok çok farklı. Bence yönetmen bu tarz kesişimleri ve içten duyulan acıyı vermeyi seviyor. Her filmde acı çeken insanlar olduğu gibi bir de bu acıya sebep olanlar var. Onların cephesinden de görüyorsunuz olanı biteni. Empati yaptırıyor size yani. Sonunda da hikayeyi değişk bir biçimde bağlamayı seviyor.

Amores Perros, 21 Grams ve Babel:  bu üç film de birbirinden güzel. Birisini seçmem gerekirse yapamam sanırım.
Seçtiği oyuncular da çok iyi. Sean Penn, Gael Garcia Bernal, Naomi Watts,Cate Blanchett, Benicio Del Toro gibi...Sadece Babel'de "neden Brad Pitt?" diye düşünmüştüm ama izleyince filme uygun olduğunu gördüm. Gael García Bernal'ı hem Amores Perros'da hem de Babel'de oynatmış.
İnarritu şöyle demiş: "Sınır deyince düşünsel bir kavram yerine mekanlardan söz ederiz. Gerçek sınırların içimizde olduğuna inanıyorum."

6 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Yorum yazdım ama gelip gelmediğini bilemedim. Yeniden yazdım.Paylaşıma teşekkürlerrr.

melda dedi ki...

ben teşekkür ederim

Keddy- Selen Akgül Sungur dedi ki...

merhaba,
özellikle diktiklerim ve tasarladıklarımı paylaştığım bloguma baklerim, sevgiler

http://keddynindolabi.blogspot.com/

evhobi dedi ki...

babel i begenmedim aslında ama digerlerini izlemedim.

melda dedi ki...

Babil'i beğenmediyseniz diğerlerini beğenme ihtimaliniz biraz düşük tabi. Ama yine de tavsiye ederim. İnsanı farklı ruh hallerine sokuyor. Özellikle 21Gram.
Sevgiler.

Lavanta Bahçesi dedi ki...

Üç filmide izledim, iyi veya kötü gibi bir yorum yapmayacağım ama sinema sever herkesin izlemesi gereken yapımlar olduğnu düşünüyorum ;)