Cumartesi, Ocak 17, 2015

Biscotti nasıl yapılır?

Tabiki bu ilk denemem ama tadı güzel oldu. Yine her zamanki gibi bir kaç tarif birleştirdim..

Mazemeler; 2 bardak un, 150 gr erimiş tereyağı, 2 yumurta, iki kaşık ılık süt, bir paket kabartma tozu, bir tatlı kaşığı vanilya, bir tutam yuz,bir tatlı kaşığı tarçın, bir bardak şeker.. Bir çay bardağı çekirdeksiz üzüm, bir çay bardağı ince kıyılmış kayısı, birer çay bardağı irice ezilmiş badem ve fındık..
Önce sıvı sonra kuru malzemeleri karıştırıp yoğurdum. En son kuruyemişleri ekleyip tepsiye uzun ince bir diktörtgen halinde yerleştirdim.



Üzerine fırça ile süt sürüp 190 derece fırında 30 dk pişirdim. Çıkartıp 10 dk bekledim. Sonra en keskin bıçağımla birer cm ara ile dilimleyip tekrar fırına verdim. 170 derecede 10 dakika daha pişirdim..
Sonuç çok güzel oldu. Kapaklı bir kapta bir haftada tüketebilirsiniz..

1 yorum:

AsyaM İçiN dedi ki...

eLLERİNİZE sağlık şahane görünüyor :)