Tabi ki mantının yerini tutamaz ama yine de canınız çekerse...
Yufkayı süt ve sıvı yağla bol bol yağlayın, ikiye bölün. Pişmemiş kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yufkanın düz tarafına yayın ve yuvarlayıp gül böreği gibi sarın. Üzerine süt-yağ karışımından sürüp fırına verin. Çok fazla pişmesine gerek yok. Çıkarıp 4-5 dakika sonra bolca sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı pul biber sosundan döküp afiyetle yiyiiin.(fotoğraftakinin sosu az oldu, fotoğraf çektikten sonra takviye yaptım :-)
1 yorum:
çok güzel gözüküyorr :)
bu arada bende bloguma beklerim gelirsen çok çok mutlu olurum :)
http://eda1907ozer.blogspot.com/
Yorum Gönder