Cuma, Kasım 04, 2011

İstanbul Modern

"Müze, sanat için bir evdir...İzleyici ile sanatçının yollarının kesişme noktası olarak müze, sanatın güvenle yerleşebileceği bir korunak, bir evdir".
Karköy limanında bulunan İstanbul Modern müzesi Türkiye'de çağdaş sanat eserlerini koleksiyonunda toplayan ve sergileyen ilk özel müze olarak, 2004 yılında, kurulmuştur.
Resimden ya da çağdaş sanattan hoşlanıyorsanız ve henüz bu müzeyi ziyaret etmediyseiz bence çok şey kaçırmışsınız. En az iki saatinizi ayırabileceğiniz bir günde (perşembeleri giriş ücretsiz) gelin ve tadını çıkara çıkra dolaşın derim. Hatta üst kattan alta inmede restoran-cafe de bir kahve molası verin, çıkışta da isterseniz mağazasına uğrayın. Müzede şu an "Hayal ve Hakikat" adlı kadın sanatçıların yapıtlarından oluşan bir sergi, "Tekinsiz Karşılaşmalar" adlı altı kadn sanatçının karma fotoğraf sergisi ve "Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar"adlı Türkiye’de üretilen modern ve çağdaş sanatın başlangıç evresinden bugüne geçirdiği süreci, en önemli sanatçı ve çalışmalar üzerinden izleyiciye sunan bir sergi var. Hepsi birbirinden güzel eserlerden birkaçı...
Nuri İyem, Köylü Kadınlar



Fausto Zonaro, 10 Muharrem
Zonaro bu tabloyu 1909'da II.Abdülhamid'in siparişi üzerine yapmıştır. Ancak tablo bitmeden Abdülhamid tahtından olduğu için tablo ressamın elinde İtalya'ya gitmiştir. Kerbela ve Hz. Hüseyini anma töreni resmedilmiştir. Zonaro, kendini de tablonun ortasına yerleştirmiştir.

Ramazan Bayrakoğlu, Alexandra Maria'nın portresi

Ramazan Bayrakoğlu'nun yaptığı bu portre uzaktan yağlıboya gibi gözüküyor. Yakından baktığınızda kumaş parçalarının üst üste dikilmesiyle elde edilen bir tablo olduğunu anlıyorsunuz. Çok güzel ve sabır isteyen bir çalışma. Resimdeki kadın Alman oyuncu Alexandra Maria Lara . Onu, Hitlerin son günlerini anlatan Çöküş filminden hatırlarsınız.

4 yorum:

HYPATİA dedi ki...

En kısa zamanda bende ziyaret etmek istiyorum...seçtiğiniz çalışmaları da çok beğendim :) bilgilendirme için teşekkürler...

melda dedi ki...

Tavisye ederim gerçekten. Aslında düzenli olarak 2 ayda bir ziyaret etmek gerekir. İnsan ruhen dinleniyor da hem.

Adsız dedi ki...

Ramazan Bayrakoğlu'nun bu tablosunu yakından görmek isterim, emeğinize sağlık.. Hangi serginin içerisinde yer alıyor acaba kendisi ? Ve tablonun tam olarak ismi nedir ? Alexandra Maria'nın tablosu mu ismi ?

melda dedi ki...

Sapolun..Evet tablonun adı oyuncunun adı ile aynı, başka çalışmaları da var Ramazan Bayrakoğlu'nun."Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar" bölümünde sergileniyor.