Pazar, Şubat 05, 2017

Niyokki mi Gnocchi mi? Kısacası patatesli mantı...

Bu nedir? Niyokki veya Gnochi Yıllar önce televizyonda İtalyan bir kadın yapmıştı. Dur bunu yapayım demiştim. Ama gördüğüm her şeye böyle dediğim için sırası anca geldi. Çok kolay ve lezzetli.
2 patatesi haşladım ve süzüp ezdim. İçine bir yumurta kırdım, bir kaşık tereyağı, tuz, karabiber ve 1 kaşık labne koydum (parmesan da çok yakışır hatta tulum). Ezip aldığı kadar un ekledim. Yumuşak pofidik bir hamur oluyor. (Bunun içine iyice ince doğranmış az haşlanmış ıspanak da konulabilir bence)
Sonra tuzlu kaynar suda 5-6 dk pişirip eritilmiş tereyağında şöyle bir çevirdim.
Kızıma etin yanında verdim ama bence mantı gibi yoğurtlu ve salça soslu da harika olur. Kalanın yarısını derin dondurucuya attım. 

Hiç yorum yok: