arada bir sade patetes cipsi dışında fazla cips yemişliğim yoktur. Ancak eşim çok sever ve bu aralar diyette. Ben de Murat Bür'den öğrendiğim tarifi sadece dip sosunu değiştirerek denedim.
Bunu cips dışında salata veya et yemeklerinin yanına da servis yapabilirsiniz..
Tarif şöyle;
2 veya 3 tane kepekli tortilla alıyorsunuz. Bir sarmısağı rendeleyip zeytinyağı ve tuz ile karıştırıp fırça yardımı ile bu tortillalara bir güzel sürüyorsunuz. Sonra tortillaları tepsiye koyup cips gibi veya uzun şeritler halinde (farketmez) kesiyorsunuz. Üzerine de nane, pul biber vs. zevkinize göre serpiyorsunuz. Ben biraz az serpmişim sonra ferkettim. Ayrıca Murat Bür'ün tarifinde sarmısak yoktu. Ama sarmısakla çok güzel oldu. Fırında sık sık kontrol ederek kurutuyorsunuz.
Parmesan olsaydı biraz rendeleyecektim, o zaman tadından yenmezdi gerçekten.
Neyse beş dakikada soğuyor. Süzme yoğurda nane, rende sarmısak, pul biber, kişniş karıştırıp sos yaptım..Batırıp batırıp bir güzel yedik. Bira ile şahane oldu.
Bunu cips dışında salata veya et yemeklerinin yanına da servis yapabilirsiniz..
Tarif şöyle;
2 veya 3 tane kepekli tortilla alıyorsunuz. Bir sarmısağı rendeleyip zeytinyağı ve tuz ile karıştırıp fırça yardımı ile bu tortillalara bir güzel sürüyorsunuz. Sonra tortillaları tepsiye koyup cips gibi veya uzun şeritler halinde (farketmez) kesiyorsunuz. Üzerine de nane, pul biber vs. zevkinize göre serpiyorsunuz. Ben biraz az serpmişim sonra ferkettim. Ayrıca Murat Bür'ün tarifinde sarmısak yoktu. Ama sarmısakla çok güzel oldu. Fırında sık sık kontrol ederek kurutuyorsunuz.
Parmesan olsaydı biraz rendeleyecektim, o zaman tadından yenmezdi gerçekten.
Neyse beş dakikada soğuyor. Süzme yoğurda nane, rende sarmısak, pul biber, kişniş karıştırıp sos yaptım..Batırıp batırıp bir güzel yedik. Bira ile şahane oldu.
2 yorum:
afıyet olsun *-*
Ellerine sağlık :)
Yorum Gönder