araştırmacı meraklı olarak iki nefis kek denemesi daha yaptım.
Sunumu çok güzel, yemesi zevkli kekler.
hafifmutfak.com da gördüğüm portakal kabuğunda keke bayıldım.
Portakalı ikiye bölün,iyice sıkıp suyunu çıkarın. Bir tatlı kaşığı ile içindeki zar vs.kısmını temizleyin, hatta üstten biraz beyaz kısmı da kazıyın. (sonra acılık vermesin)
yaptığınız kek karışımını yarısına kadar doldurup fırına verin.Bundan sonrası normal kek yapar gibi. Eğer muffin kalıbınız varsa devrilme ihtimaline karşı onun içine yerleştirebilirsiniz. Portakal kabuğu fırında biraz küçülüyor ama aromasını keke veriyor. Üzerini krema vs ile süsleyip servis yapmak harika olacak.
Bir başka denemem ise o çok beğendiğim ve Plus Kitchen'dan biriktirmeyi düşündüğüm Weck kavanozlarında oldu. İçini yağlayıp hafifçe unladığım bu kavanozların ağızları dar olmadığı için soğuyunca kolayca çıkarabilirsiniz. Ya da kapağını kapatıp,bir-iki gün sonra yiyebilir veya hediye edebilirsiniz.
Kekimin tarifine gelince, sadece dört portakal kabuğu ve iki kavanoz için miktarlar şöyle;
-2 yumurta
-50 gr yumuşak tereyağı
-2/3 bardak şeker
-yarım paket kabartma tozu
-1 bardak un
-1 çay bardağı portakal suyu
-portakal kabuğu rendesi
-bir elma (küçük küçük kesilmiş)
-tarçın ve bir fiske zencefil
önce şeker ve tereyağını tel ile çırpıp yumurtaları ve sonra da diğer malzemeleri ekledim.
Afiyet olsun.
Sunumu çok güzel, yemesi zevkli kekler.
hafifmutfak.com da gördüğüm portakal kabuğunda keke bayıldım.
Portakalı ikiye bölün,iyice sıkıp suyunu çıkarın. Bir tatlı kaşığı ile içindeki zar vs.kısmını temizleyin, hatta üstten biraz beyaz kısmı da kazıyın. (sonra acılık vermesin)
yaptığınız kek karışımını yarısına kadar doldurup fırına verin.Bundan sonrası normal kek yapar gibi. Eğer muffin kalıbınız varsa devrilme ihtimaline karşı onun içine yerleştirebilirsiniz. Portakal kabuğu fırında biraz küçülüyor ama aromasını keke veriyor. Üzerini krema vs ile süsleyip servis yapmak harika olacak.
Bir başka denemem ise o çok beğendiğim ve Plus Kitchen'dan biriktirmeyi düşündüğüm Weck kavanozlarında oldu. İçini yağlayıp hafifçe unladığım bu kavanozların ağızları dar olmadığı için soğuyunca kolayca çıkarabilirsiniz. Ya da kapağını kapatıp,bir-iki gün sonra yiyebilir veya hediye edebilirsiniz.
Kekimin tarifine gelince, sadece dört portakal kabuğu ve iki kavanoz için miktarlar şöyle;
-2 yumurta
-50 gr yumuşak tereyağı
-2/3 bardak şeker
-yarım paket kabartma tozu
-1 bardak un
-1 çay bardağı portakal suyu
-portakal kabuğu rendesi
-bir elma (küçük küçük kesilmiş)
-tarçın ve bir fiske zencefil
önce şeker ve tereyağını tel ile çırpıp yumurtaları ve sonra da diğer malzemeleri ekledim.
Afiyet olsun.
1 yorum:
denemek lazım bunu*-* nefıs gorunuyor*-*
Yorum Gönder