Pazartesi, Mayıs 20, 2013

Ve Günler Yürümeye Başladı, Eduardo Galeano


 "Tarihte Bugün", şeklindeki kitapları sever misiniz? Ben arada bir bakmak dışında sevmem. Mümtaz Arıkan'ın kitabı hariç tabi. O bence her evde bulunmalı. Neyse, Galeano "365 gün ve her güne bir gerçek" sloganıyla dünya tarihinden çok duymadığımız ilginç olayları "Tarihte Bugün" formatında paylaşıyor. Antik çağlardan günümüze kadar geniş bir yelpazede..
Meksikalı psikoposların neden yılan figürünü yasakladıklarını, okuma-yazma bilmeyen Şarlman'ın dünyanın en iyi kütüphanesini nasıl yaptırdığını, 1925'de bir kurnazın Eyfel Kulesi'ni nasıl sattığını, Juana Manso'nun kim olduğunu,1770'de çıkan bir yasa ile İngiltere'de makyaj yapan, peruk takan, korse,topuklu ayakkabı ya da parfüm kullanan bir kadının evliliğinin geçersiz olmasının nedenini ...ve daha çok şeyi merak ediyorsanız bu kitabı mutlaka okuyunuz.
 
Eduardo Galeano Uruguay doğumludur. Askeri darbede tutuklanıp sınır dışı edilmiş, Arjantin işgali sırasındaki sorguda tüm dişlerini kaybetmiş, yazmaktan yılmamış, Latin Amerika'nın en çok okunan yazarlarından biridir.Benim de okuma listeme aldığım "Latin Amerika'nın Kesik Damarları" kitabını Chavez, Obama'ya hediye etmiştir.



2 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

çok ilginç..

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok etkileyici (: Tanıtımı tam bir dağıtımcı/pazrlamacı gibi yapmışsın, hevesim kursağımda kaldı yemin ederim, gidip alacağım bulursam. Bence git komisyon iste yayınevinden :p