Cumartesi, Nisan 10, 2010

Kedi dili ile pasta


Savoiardi kedi dili bisküvilerim vardı. Bir aydır dolapta duruyorlardı. İnternetten değişik tarifler buldum. Ancak tariflerin çoğu birbirini tutmuyordu. Çünü herkes denemiş ve zevkine göre yapmıştı. Ben de bir iki küçük deneme ve kendi zevkime göre eklemelerden sonra başarıya ulaştım. Tarfini veriyorum.

Malzemeler
-Kedi dili bisküvi (24 adet kullandım)
-Krema (1 küçük paketten biraz az.)
-250 gramlık Mascarpone peyniri(Labne de olur)
-3 yumurta sarısı
-Filtre kahve ya da hazır kahve
-Toz şeker
-Kakao
-Likör, vodka vb.
(Kremanın hepsi kullanılabilir. Ben yoğun olsun istemedim 3-4 kaşık eksik kullandım. Bazı yerlerde mutlaka Mascarpone olmalı diyordu. Mascarpone peyniri kullandım ama bence Labne de ona çok yakın bir tat.
Yapılışı:
-Mascarpone'yi, kremayı ayrı kaplarda çırpın ve sonra birleştirip tekrar çırpın.
-Yumurta sarılarını benmari yöntemi ile ısıtarak rengi açılıp hafif kabarana kadar çırpın. Sonra yarım su bardağı şeker ekleyip tekrar çırpın.
-Krema, peynir ve yumurta karışımını ekleyip tekrar karıştırın.
-Kedi dillerini, 2 tatlı kaşığı şeker koyduğunuz koyu kahveye (isteğe göre 3-4 kaşık kahve likörü ya da vodka karıştırılmış) batırıp tabağa istediğiniz gibi dizin. (Ben 12 tanesini alta dizidim.İki kat yaptım. Her kişi için ayrı ayrı 3X2 küçük dilimler halinde de dizebilirisiniz.) Ben vodka ile kahve likörünü karıştırıp koydum. Bir de kedi dillerini kahveye batırmak yerine üzerine kaşıkla kahve gezdiridim. Çok ıslak olmasından hoşlanmam çünkü.
-Kremalı sosu üzerine yaydım.Bir kat daha bisküvi dizip kahve ile ıslattıktan sonra tekrar sosu yaydım. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra çıkarıp üstüne kakao serptim. Fotoğraftaki gibi oldu tadı da enfesss.
-Ayrıca,aralara muz dilimleri de konulabilir. Üstüne çikolata rendelenebilir. Bence herkesin kendi isteğine göre şekillendirebileceği bir tatlı.

.

3 yorum:

yokamania dedi ki...

Ayyy sabah sabah cok fena canım cektı, super gorunuyor...

Unknown dedi ki...

Bunu kesinlikle bugun deniyorum:)Istah acici...

melda dedi ki...

Tavsiye ederim. Afiyet olsun :-)