Pazartesi, Şubat 02, 2015

Fırın makarna

Eataly'den bu makarnayı alalı nerdeyse iki aya yakın oldu. Anca sıra geldi :-)
İtalyan makarnalarının doğduğu yer olan Gragnano bölgesine ait bu durum buğdayından yapılan makarnayı üzerinde verilen süreden daha uzun haşladığım halde yumuşamadı pek.

Biraz diri olarak küçük yuvarlak tepsime dik olarak dizdim.

Sonra soğan, sarmısak, kıyma ve domatesten yaptığım sulu sosu makarnanın içine gelecek şekilde küçük bir kaşıkla yaydım.

En sonda beşamel sos ve fırından çıkmadan iki dakika önce kaşar rendesi ...

Sonuç bu.. Lezzetli ama hafif diri bir fırın makarna oldu. Bu yöntemle başka malzemeler de kullanılabilir. Mantar, pırasa veya ıspanak gibi..