Çarşamba, Mart 13, 2024

Şeftalili Tersyüz Keki - Upside Down Cake

 Bu tarifi yıllar önce Martha Stewart'tan öğrenmiş ve farklı meyvelerle denemiştim. Nefis bir tadı var.


Malzemeler:
-1,5 bardak sade kek unu
-1,5 bardak normal un
-1 çorba kaşığı kabartma tozu
-1 çay kaşığı tuz
-250 gr yumuşak tereyağı
-1+3/4 bardak şeker (yani iki bardaktan iki parmak eksik gibi)
-4 yumurta
-2 çay kaşığı vanilya
-1,5 bardak süt
-Kalıbın tabanı için; ince doğranmış şeftali (kabuğunu soydum ama soymasanız daha güzel görünebilir) 2 kaşık şeker ve 1 kaşık tereyağı ve tarçın.
malzemeler oda ısısında olmalı.
Kuru ve ıslak malzemeleri ayrı ayrı karıştırıp sonra tüm malzemeyi birleştirip karıştırın. 
Kek kalıbının zeminine iki kaşık şeker(esmer şeker daha güzel oluyor) ve tereyağını tarçınla karıştırıp iyice yayın. Üzerine dilimlediğiniz şeftaliyi dizin (erik, ananas, elma veya portakal da güzel oldu)
Daha sonra 170 derecede 25 dakika pişirin. Ilıyınca ters çevirin... 
Afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok: