Pazar, Ocak 15, 2012

Kahvaltılarınız için iki küçük öneri

1- Patates halkasında tavada yumurta;
Haşlanmış bir orta boy patatesi tereyağı, tuz ve karabiberle ezin. Biraz soğuyunca elinizde simit şeklini verip yağlanmış tavaya koyun, tava biraz kızınca yumurtayı içine kırın, kapak kapatıp ağır ateşte pişirin...Aşağıdaki gibi... Pişmeye yakın üzerine peynir serpebilirsiniz.
(Patatesi yumurta ile kullanmayı severim, gerçekten lezzetli oluyor. Bu tarife patatese başka baharatlar veya maydonoz da ekleyebilirsiniz..Hatta üstüne serpmek yerine patates karışımına peynir ekleyebilirsiniz)

2-Portakal kabuğu reçeli;
Portakalın kabuklarını şerit şerit doğrayın, önce biraz acısı gitsin diye haşlayın, suyunu dökün. Sonra az şeker, portakal suyu, 1-2 adet karanfil ekleyin kaynatın, suyunu çekince altını kapatın. Soğuyunca tereyağı ya da kaymağın üzerine sürün veya kek ve kurabiyelere koyun. Ya da süzme yoğurtla bile yenilebilir.

 Şeritleri daha kalın kesip erimiş çikolataya da bulayabilirsiniz. Sade bile yenilebilir.Afiyet olsun.
(Ben çok şerbetli sevmediğim için şekeri az koydum ve dolayısıyla reçele göre daha kuru oldu ama çok lezzetli.. Tarçın da ekledim.)
Rulo yapılmışı da vaaaar...

3 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

harika,sabah patatesi deneceğim:))

Havva dedi ki...

Yarın sabah kahvaltıya deneyeceğim. Ben de peynir patates buluşmasına bayılırım...

Melange dedi ki...

patatesli yumurta fikri harika, bu pazar kahvaltisinda denenecek! tesekkürler :)