Pazartesi, Mart 08, 2010

Pankek (Pancake) yapalım









Sık sık pankek yapıyorum.  Daha çok kahvaltıda. Üzerine krem peynir, reçel ya da krem çikolata sürüp yiyoruz. Farklı tariflerde miktarlar farklı olabiliyor. Benim defalarca deneyip en iyi diyebileceğim tarifi veriyorum:
Gerekli malzemeler:
-3 yumurta
-1 bardak süt(veya krema)
-1 yemek kaşığı erimiş tereyağı(krema kullanırsanız tereyağı koymayın)
-1 yemek kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz
-yarım paket kabartma tozu
-Un (krep kıvamından biraz daha koyu olacak kadar)
Kabartma tozu hariç malzemeleri karıştırıp çırpın. 10-15 dakika(vaktiniz varsa) karışımı buzdolabında bekletip kabartma tozunu da ekleyin. Hafif yağlanmış ısıtılmış teflon tavaya küçük bir kepçe ile yavaşça dökün. Üstü kabarcıklanıp pişmeye başlayınca çevirin.
*Malzemeler en az 1 saat oda ısısında beklemeli.
*İsterseniz (zamanınız varsa) yumurtaların sarı ve beyazını ayrı çırpın. Beyazı köpük olana kadar çırpın karışıma en son ekleyin.
*Bu karışıma arzunuza ve kullanacağınız yere göre çikolata parçaları, dereotu veya peynir vb.ekleyebilirsiniz.
*Ayrıca elma püresi ya da marmelat sürüp krema ile veya dondurma ile de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..

Ayrıca piyasada bu iş için kullanabileceğiniz aşağıdaki gibi tavalar da bulabilirsiniz.
pankek nasıl yapılır? Pankek tarifi, en kolay pankek

Hiç yorum yok: