Sade tüketilebilir ama arasına bir şeyler konulup ya da sürülüp de servis edilebilir bir ekmek.
Tadı harika...
tarifi aynen uygularsanız bir sürprizle karşılaşmazsınız.
malzemeler:
-2 paket kuru maya bir bardak ılık suda biraz karıştırılıp bekletilecek
-5 bardak elenmiş un
-1 yemek kaşığı kabartma tozu
-1 çay kaşığı tuz
-2,5 çay kaşığı şeker
-1 çay kaşığı karbonat
-1 paket krema +1 bardak süt karışımı(oda ısısında)
-250 gr tereyağı (küp kesilmiş ve soğuk)
kuru malzemeleri karıştırıp yarısını rondo veya robotunuzda tereyağı ile 3-4 kez karıştırın (amaç tereyağının ufalanıp unla karışması) elde de hızlıca yoğurabilirsiniz (tereyağını fazla eritmeden)diğer unlu karışımı da ekleyin.
süt ve krema karışımını bir bardak suda erimiş maya ile karıştırın.
Unlu karışım ile sulu karışımı spatula ile hızlıca karıştırın. Cıvık olursa biraz un ekleyin. Tezgahın üstüne açın, 2-3 kez katlayıp açın, yuvarlak kalıplarla kesip üstüne erimiş tereyağı sürün. 230 derecede 12 dk kadar pişirin.
Afiyet olsun :-)
|
görüntü iştah açıcı |
1 yorum:
Çok hoş görünüyorlar, tadını damağımda hissedebiliyorum :)
Yorum Gönder