Salı, Kasım 26, 2013

Farklı ve sağlıklı bir menü

Sürekli aynı şeyleri yiyip sıkılanlardansanız, size naçizane bir tavsiyem olacak..
Brokoli Çorbası, karışık deniz ürünleri tabağı ve tatlı olarak muz kızartması. İnanın enfes oluyor.
Tariflere gelince;
Brokoli Çorbasının Yapılışı:
-300-400 gr brokoli, -2 bardak süt -2 bardak et suyu veya kaynamış su, -sarmısak,-2 kaşık un, -tuz, karabiber,-2 kaşık tereyağı.
Brokoliyi çok az suda haşlayın. 2 kaşık tereyağında ince kıyılmış sarmısakları hafifçe çevirip unu ekleyin, unu da çok az kavurup süt ve et suyunu ekleyin. Bu aşamada brokoliyi de koyup en az 5 dk birlikte kaynatın. Koyulaşırsa biraz daha su eklenebilir. Tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın.Blendırdan geçirin.  Bazı tariflerde brokoli ile beraber bir büyük patates de haşlanıyor, veya süt yerine krema ekleniyor. Size kalmış..

















-Karışık deniz ürünleri; bunu iki kişilik olmak üzere İKEA gıda market bölümünden aldık. İçinde mürekkep balığı,karides, kabuklu deniz tarağı, kabuklu ve kabuksuz midye var. Siz tavada sarmısağı soteleyip malzemeyi içine ekleyin,domates ve tuz ekleyip 10-12 dk pişirin yeter. Çok güzel bir karışım.
-Son olarak yemeğimizin üstüneeee muz kızartması.
Muz kızartmasının yapılışı; (iki kişilik) -1 olgun muz, bir yemek kaşığı un, bir yemek kaşığı hindistancevizi rendesi, 1 tatlı kaşığı (tatlıyı çok seviyorsanız bir yemek kaşığı) şeker, bir çimdik tuz ve bir çay kaşığı kabartma tozu. Muzu ezip diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. 10 dk üstü kapalı bekletin. Kızgın ve en az 4 parmak derinlikteki yağa bir metal kaşık ile top top yavaşça bırakıp pembeleşinceye kadar çevirip kızartın ve tabağa alın. Çırpılmış krema veya dondurma yanında, pudraşekeri-tarçın karışımı serpip tüketebilirsiniz.

 

Hiç yorum yok: