Pazar, Nisan 08, 2012

Krep Süzet Yapalım

Crêpe Suzette -Fransız krep
Yine birkaç tarifi karıştırıp kendime göre ideal krep süzet tarifimi buldum.
İki kişilik tarif; 4 yemek kaşığı unu bir yumurta ile yavaş yavaş çırparken içine azar azar yarım bardak süt ve çeyrek bardak su ekleyin bir çimdik tuz ekleyip sulu bir karışım elde edin. (Bir parça portakal ya da limon kabuğunu da hamura rendeleyebilirsiniz)
 
Karışımı 1-1,5 saat bekletin. Hafifçe yağladığınız krep tavasına kepçe ile azar azar koyup pembeleşinceye kadar pişirin. Tabağa alın.

Krepler bittikten sonra tavada bir kaşık tereyağı ile bir kaşık toz şekeri karamelize edin. Bir bardak portakal suyu, biraz portakal kabuğu veya limon kabuğu rendesi ekleyin. En son varsa portakal likörü koyun.(yarım çay bardağı kadar)Bu aşamada restoranlarda ateşe verip alevlenirirler tavayı...
Krepleri arkalı önlü bu karışımda ıslatıp dörde katlayın (ocak açıkken).

Sonra hepsini bir iki dakika suyunu çekene kadar pişirin ve tabağa alın.

Dondurma, taze meyve, reçel ne isterseniz beraber servis yapın. Afiyet olsun. Portakal yerine kayısılı ya da şeftalili de yapabilirsiniz.

Krep Süzet Tarifi,  Krep Süzet Yapalım...

Hiç yorum yok: