Önce klasik pankek: Malzemeler oda sıcaklığı olursa daha güzel olur.
-iki yumurta
-2 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı
-1 bardak süt
-1,5 veya 2 bardak elenmiş un
-1 paket kabartma tozu
-isteğe gör 1 çay kaşığı vanilya
şeker ve yumurtayı çırpıp sütü ekledikten sonra ayrı bir yerde karıştırdığınız un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Boza kıvamı olacak en az. peçete ile çok az yağlanmış, iyice kızdırılmış tavaya birer kaşık yayarak bekleyin ve arkasını da pişirin.
Daha sağlıklı olanında ise bir yumurta, yarım bardak süte iki kaşık karabuğday unu bir kaşık badem bir kaşık da hindistancevizi unu ekliyorum. Şeker koymuyorum diğer kuru malzemeler aynı. Hindistancevizi unu sıvıyı bolca çekiyor gerekirse biraz daha süt eklenebilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder