Yine annemden bir börek, beraber yaptık aslında ama ben sadece yamaktım.
Hamuru için:
1 yumurta, 3 kaşık yoğurt, 200 gr erimiş ama ılık margarin veya margarin tereyağı karışımı, 1 çay bardağı ılık su, tuz,un, bir fiske karbonat.
İç malzemeleri:
2 orta boy patates (küçük doğrayın), 200 gr kıyma, soğan,maydanoz,tuz ve karabiber.Karışımı 5 dakika pişirip ılıtın.
Önce un hariç tüm malzemeyi karıştırın, aldığı kadar unu ekleyip iyice yoğurun. Tepsinizin altını yağlayıp hamurun yarısını 1 cm kalınlığında açıp tepsiye yayın. İç malzemesini koyun hamurun diğer parçasını da açıp üstünü kapatın. Yumurta sarısı sürüp sıcak fırına verin.Önceden kesip fırına verirseniz hem çok şişmez hem de sonradan kesmesi zor olacağından işiniz kolaylaşır.
Yumuşacık, mis gibi bir börek..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnJq8dX-emIZ4etdocqqQnsiYQ8QJ5Z4algo4sizbB30mvMsv2gA_J-LY2Ok-lj09IFf9l-60mNfdp91MwWW_Oz-YhBy_8VDd8V75kafTy3-SkDamCDyqRPwtAx5JEKF9B2yz4wwM8nFU/s280/20130511_145214-1.jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder